Vägen till Körkortet (Bil)

följ den ”röda tråden” ihop med oss

 • Körkortstillstånd

  För att kunna börja övningsköra och påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd. Hör av dig till oss så planerar vi in en tid då vi hjälper dig med syntest och ansökningshandlingarna. Transportstyrelsen behandlar sedan din ansökan och det tar i regel 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

 • Övningsköra hemma

  Om du tänker övningsköra privat måste du och den du ska köra med gå en handledarutbildning. Glöm inte bort att ansöka om ett Handledartillstånd

 • Teorikurs

  Teorikursen omfattas av 5 kvällar, vanligtvis på måndagar. I kursen ingår allt studiematerial du kommer att behöva för din körkortsutbildning i vår mobilanpassade ”Elevcentralen – Köra Bil”. Dessa kvällar går vi igenom sådant som vi vet att ni har svårt för och ”grottar” ner oss i olika tolkningar av regler och bestämmelser.

  Om du istället väljer att köpa ett av våra ”Utbildningspaket” så ingår teorikursen i samtliga paket. Då kan du boka din kurs på Elevcentralen eller kontakta oss.

  Självklart kan vi erbjuda extra Teorihjälp

 • Riskutbildning del 1

  Riskutbildningen kan göras när som helst i din körkortsutbildning. Med fördel tidigt i utbildningen för att du lättare ska kunna reflektera över riskerna i trafiken. Du kommer under kursen ställas inför flera ställningstaganden om hur Du kan påverka din egen situation i trafiken.

  Kursens innehåll:

  • Risker i trafiken
  • Trötthet
  • Alkohol och andra droger
 • Körlektioner

  Antalet körlektioner beror på hur mycket du kan mängdträna hemma. Ta med dig alla tips du får av din lärare hem och lägg fokus på detta. Bilarna vi kör med är Volkswagen Golf GT 1,5 TSi och Volkswagen ID.3 (100% el)

 • Riskutbildning del 2

  Din lärare bokar in dig på Riskutbildning del 2 när din körning börjar närma sig slutet i utbildningen. Vanligtvis när du kört på landsväg och högfartsvägar. Detta eftersom du kommer att köra till och från halkbanan ihop med andra elever.

 • Kunskapsprov

  Detta görs på Trafikverket

  Provet är på 70 frågor där du minst måste ha 52 rätt. Ju bättre förberedd du är desto lättare kommer du klara ditt kunskapsprov

 • Körprov

  Detta görs på Trafikverket

  Körprovet är 45 min, här ska du göra en säkerhetskontroll, köra i varierad trafik och miljö. Förhoppningsvis är båda dina prov godkända vid första försöket och du ett körkort rikare.

  Se filmen om hur provet går till:

 • Körkortsteori (Bil)
 • 2.345:-
 • Ingår i kostnaden:

  5 st lärarledda teorikvällar
  Elevcentralen ”Köra Bil”

  Kursen ingår i samtliga paket

 • Kursen hålls både i Alvesta och Växjö

Film från Trafikverket

Vägen mot ditt körkort

Film från Trafikverket

Så här funkar ditt Kunskapsprov

Film från Trafikverket

Anpassat kunskapsprov

Köp något av våra Utbildningspaket

I dessa paket ingår allt du behöver för din körkortsutbildning. Outnyttjade lektioner återbetalas.

Köpvillkor – Alvesta Trafikskola AB 

2020-12-01

§1 Priser
De priser som gäller är de som anges på webbplatsen vid inköpstillfället. Samtliga priser anges i svenska kronor och är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser. Ev. fraktkostnad tillkommer, se §3 – Leverans och frakt.

§2 Betalning
Betalningsmedel i e-handeln är följande: Swish, Visa, MasterCard, Resursbank (Delbetalning och Faktura). Din beställning levereras i regel inom 2-4 arbetsdagar. Vi samarbetar med NETS.

§3 Leverans och frakt
Vid leverans via post sänds dina varor normalt 2-4 dagar efter det att du har lagt din beställning. För varor som ej levereras över Internet tillämpar Alvesta Trafikskola AB:s enhetsfrakt på 49 kr per order. Vid avhämtning av varor utgår ingen fraktkostnad.

§4 Ej uthämtade varor
Om du beställt en vara och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du 150 kr i administrationskostnader.
Ej uthämtade varor/tjänster betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

§5 Ångerrätt och retur
1. Retur inom 14 dagar
Varor och tjänster kan returneras inom 14 dagar. Kund skall då meddela Alvesta Trafikskola AB om detta inom fjorton (14) dagar från den dag varan togs emot eller tjänsten betalats. Meddelandet skall ske per e-post eller brev.
2. Returadress
Retur av vara skall ske till Alvesta Trafikskola AB, Allbogatan 6, 342 30 Alvesta. Retur får inte ske mot postförskott.
3. Ångerrätt
För en beställd tjänst gäller inte ångerrätten om utförande av tjänsten påbörjats, T.ex. att du öppnat och godkänt villkoren i elevcentralens profil.
4. Varans skick vid retur
Returnerad vara skall vara i oanvänt och oskadat skick för att kunna returneras såvida inte varan förstörts eller förändrats på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till kund.
5. Kostnad vid retur.
Kostnad för retur av vara bekostas av kunden.
6. Avbeställning
Förutsatt att beställning av vara inte skickats iväg har kund möjlighet att avbeställa hela eller viss del av beställning av varor genom att kontakta oss per telefon.

§6 Behandling av personuppgifter
De personuppgifter som du lämnar när du beställer en vara eller tjänst kommer att registreras och lagras elektroniskt och användas enbart för administration av din beställning. Läs gärna mer på www.alvesta-trafikskola.se/GDPR

§7 Reklamation
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall du så snart som möjligt kontakta oss. Vid övriga reklamationer tillämpar vi STR:s reklamationspolicy (www.str.se).

§8 Tvist
Skulle det uppstå en tvist mellan parterna som inte kan lösas på plats, tillämpas STR:s reklamationspolicy.