Vägen till Körkortet (Klass I)

följ den ”röda tråden” ihop med oss

 • Boka din AM-kurs

  När du bestämt dig för att ta ditt AM-körkort så bokar du in dig på en av våra kurstillfällen. Du måste ha fyllt 14 år och 9 mån för att få övningsköra, men kan gå teorikursen tidigare.

 • Körkortstillstånd

  För att kunna påbörja din utbildning måste du först ansöka om körkortstillstånd och göra ett syntest, detta gör du hos oss eller en optiker (kostnadsfritt hos oss). Hör av dig så planerar vi in en tid då vi kan hjälpa dig. Transportstyrelsen behandlar sedan din ansökan, det tar vanligtvis 1-2 veckor innan du får ditt körkortstillstånd.

 • Elevcentralen

  Du får direkt vid bokningen inloggning till Elevcentralen där du kommer åt vårt Digitala material. Här ska du plugga inför teorikursen och skaffa dig förkunskaper innan kursen, vilket gör det lättare för dig att hänga med. Mer detaljerad information om hur du ska plugga får du efter bokningen.

 • Teorikurs

  För dig som ska ta ett AM-körkort för moped klass I har vi 8 timmars teorikurs och fyra timmars praktisk körning. Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning hör ihop – teorin ska du lära dig för körningens skull.

  Du måste ha fyllt 14 år och 9 mån för att få övningsköra, men kan gå teorikursen tidigare.

  På teorilektionen kommer du få delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten. Allt detta syftar till att göra din utbildning så trygg och värdefull som möjligt, men i förlängningen handlar det om att du ska stå väl rustad den dagen du har körkortet i din hand och själv ska ge dig ut på vägen.

  Teorikursen hålls under 1 dag på trafikskolan i Alvesta
  Vi bjuder på frukostfralla och pizza till lunch

  OBS! 
  En mer detaljerad plan över hur utbildningen är upplagd får du i samband med bokningen

 • Körlektioner

  Den praktiska delen av utbildningen delas upp i 2 körlektioner á 120 min och bokas in veckan efter teorikursen. Du kommer med heltäckande klädsel och vi har hjälmar och handskar att låna ut. Du kommer innan varje körlektion få göra ett utandningsprov i vår alkomätare.

  • Körpass 1 – Manövrering samt körning i bostadsområde (här får du även skjutsa din lärare ute i trafik)
  • Körpass 2 – Körning på mindre landsväg samt körning i stadstrafik

  OBS! Skulle det vara så att du inte uppnår förväntat krav och resultat på körningen kan det behövas att sätta in ett körpass till.
  Kostnad för extralektion: 900:-

 • Kunskapsprov

  Ditt slutliga teoriprov görs på Trafikverket, detta hjälper vi självklart till med att boka när vi ser att du har kunskaperna som krävs. Du måste ha fyllt 15 år innan du kan göra provet. Här ska du på 50 min ha minst 52 rätt av 65 frågor. Möjligheten till ett anpassat prov med längre tid eller muntligt går att få, hör av dig till oss direkt. Viktigt att du tar med din legitimation till provet.

 • AM-Körkort (Klass I)
 • 4.999:-
 • Teorikurs (Intensiv 1 dag)
 • Bokpaket
 • Elevcentralen ”Köra Moped”
 • 2 st körlektioner (2 x 120 min)
 • Vi bjuder på frukostfralla och pizza till lunch
 • Kursen hålls i Alvesta, Allbogatan 6
396

elever har gått vår mopedutbildning
sedan starten, våren 2018

Vi kör med Yamaha Neo´s 4

Vi kör med Yamaha Neo’s 4

Lättkörda mopeder där du också kommer få skjutsa din lärare ute i trafik.

Vi kör också med Lveng 04 (100% El)

Liten och rapp el-moped som vi använder oss av för ditt körpass 2.

Nedräkningen har redan startat till nästa AM-kurs

0Weeks0Days0Hours0Minutes0Seconds

Film från NTF

Att bli ”moppeförälder”

Film från Trafikverket

Så här funkar ditt Kunskapsprov

Film från Trafikverket

Anpassat kunskapsprov

Köpvillkor – Alvesta Trafikskola AB 

2020-12-01

§1 Priser
De priser som gäller är de som anges på webbplatsen vid inköpstillfället. Samtliga priser anges i svenska kronor och är styckpriser inklusive moms om inget annat anges. Vi reserverar oss mot uppenbart felaktiga priser. Ev. fraktkostnad tillkommer, se §3 – Leverans och frakt.

§2 Betalning
Betalningsmedel i e-handeln är följande: Swish, Visa, MasterCard, Resursbank (Delbetalning och Faktura). Din beställning levereras i regel inom 2-4 arbetsdagar. Vi samarbetar med NETS.

§3 Leverans och frakt
Vid leverans via post sänds dina varor normalt 2-4 dagar efter det att du har lagt din beställning. För varor som ej levereras över Internet tillämpar Alvesta Trafikskola AB:s enhetsfrakt på 49 kr per order. Vid avhämtning av varor utgår ingen fraktkostnad.

§4 Ej uthämtade varor
Om du beställt en vara och sedan väljer att inte hämta ut varan debiteras du 150 kr i administrationskostnader.
Ej uthämtade varor/tjänster betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten.

§5 Ångerrätt och retur
1. Retur inom 14 dagar
Varor och tjänster kan returneras inom 14 dagar. Kund skall då meddela Alvesta Trafikskola AB om detta inom fjorton (14) dagar från den dag varan togs emot eller tjänsten betalats. Meddelandet skall ske per e-post eller brev.
2. Returadress
Retur av vara skall ske till Alvesta Trafikskola AB, Allbogatan 6, 342 30 Alvesta. Retur får inte ske mot postförskott.
3. Ångerrätt
För en beställd tjänst gäller inte ångerrätten om utförande av tjänsten påbörjats, T.ex. att du öppnat och godkänt villkoren i elevcentralens profil.
4. Varans skick vid retur
Returnerad vara skall vara i oanvänt och oskadat skick för att kunna returneras såvida inte varan förstörts eller förändrats på grund av någon omständighet som inte kan hänföras till kund.
5. Kostnad vid retur.
Kostnad för retur av vara bekostas av kunden.
6. Avbeställning
Förutsatt att beställning av vara inte skickats iväg har kund möjlighet att avbeställa hela eller viss del av beställning av varor genom att kontakta oss per telefon.

§6 Behandling av personuppgifter
De personuppgifter som du lämnar när du beställer en vara eller tjänst kommer att registreras och lagras elektroniskt och användas enbart för administration av din beställning. Läs gärna mer på www.alvesta-trafikskola.se/GDPR

§7 Reklamation
Om en vara är felaktig, felexpedierad eller transportskadad skall du så snart som möjligt kontakta oss. Vid övriga reklamationer tillämpar vi STR:s reklamationspolicy (www.str.se).

§8 Tvist
Skulle det uppstå en tvist mellan parterna som inte kan lösas på plats, tillämpas STR:s reklamationspolicy.